Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Bernard

“Perfecte behandeling, had erg last van voeten, branderigheid met lang lopen of stilstaan. Voor deze klachten zolen aangemeten en sinds het begin geen last meer.”

Podozorg en NOC*NSF

Lid van het Netwerk Podologie

Sinds september 2017 zijn een aantal Podozorgers lid geworden van het Netwerk Podologie voor Team NL en het NOC*NSF, namelijk:

We zijn opgedeeld in regio’s en in specialisatie. Dat houdt in dat diegenen die echt in de atletiek zijn gedoken dat ook naar zich toebedeeld krijgen. Voetbal valt niet onder de voorzieningen van het NOC*NSF.

Voetzorg voor Olympische sporters

Via dit netwerk proberen we meer te kunnen betekenen in de voetzorg rondom de Olympische sporters. Daar valt nog een hoop te winnen. Qua sportschoen kennis en onderhoud aan de voeten in combinatie met de houding is nog vrij veel onbekend.

Tijdens onze eerste meeting op Papendal hebben we een mooie rondleiding gehad over het terrein. Om inzichtelijk te krijgen waar de sporters allemaal te maken krijgen konden we de diverse ruimtes waar getraind wordt bekijken. Zo is er voor de balsporten een vloer met geluidsdemping geplaatst en is er video analyse mogelijk tijdens de trainingen.

In het sprint gedeelte is een scan geplaatst die de drukmeting tijdens de afzetfase meet. Een volgsysteem van een videocamera zorgt ook hier weer voor de beeld analyse tijdens de training. In het restaurant is er een keur aan biologische groentes en fruit te verkrijgen. De sporter kan daar ook direct een verse maaltijd laten bereiden. Ook dit wordt allemaal geregistreerd en gekoppeld naar de sport diëtist. Snacks en snoep zijn niet te krijgen in het sporters restaurant. Vaak worden de uitschieters na een feestje met taart en andere lekkere dingen direct in de training zichtbaar. Vlak voor grote toernooien is de sporter en de diëtist waakzaam op de voeding.

Sportpodologen van Podozorg Nederland

Als sportpodologen mogen we het team rondom de sporters versterken. Zowel in het dagelijks leven als in het sportieve leven kunnen we onze expertise in gaan zetten. Het is een mooie aanvulling om ook met elkaar te gaan leren van ieder zijn kwaliteiten.

Hippisch sportpodoloog

Ikzelf ben als Hippisch sportpodoloog in het gezelschap aanwezig. Tot nog toe de enige die actief erin is. Nog een groot terrein te veroveren, waarin we op het (para)medische vlak nog wel wat barrières te beslechten hebben. De zorg heeft zich vooral op de paarden gericht en nog niet op de ruiters.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.